Bouwinvest verkoopt 16 Nederlandse woningcomplexen aan internationale instelling

Als de belangstelling van beleggers in vrije sectorhuurwoningen tussen de 700 en 1.000 euro moet worden omgezet in concrete investeringen, dan moet er nog heel wat water door de Rijn stromen.

Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, de grootste belegger in Nederlands residentieel vastgoed zonder leverage, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 16 woningcomplexen met in totaal 723 woningen aan een internationale instelling. Beide partijen maken geen financiële details bekend.

Allard van Spaandonk, directeur Nederland bij Bouwinvest: “De veranderingen in de huurmarkt en de gunstige vooruitzichten hebben de interesse voor Nederlandse woningen bij investeerders vergroot. Dit biedt ons een uitstekende mogelijkheid om kapitaal opnieuw te gebruiken en onze portefeuille nog beter te balanceren. Door deze verkoop vermindert het aandeel gereguleerde huurwoningen naar ongeveer 15% van de totale portefeuille.”

“Voor dergelijke kopers speelt naast het huurniveau, regionale spreiding en de courantheid ook met name het transactievolume een belangrijke rol. Door de samenstelling van het pakket liggen kansen bij zowel de exploitatie als het uitponden van de complexen. Dit scenario was voor buitenlandse investeerders tot voor kort niet gangbaar”, aldus Martijn Derks, beleggingsspecialist Woningen van JLL.

Het Bouwinvest Residential Fund bestaat momenteel uit zo’n 15.000 hoogwaardige huurwoningen, voornamelijk in het vrije sector segment in economisch sterke regio’s in Nederland. Een belangrijke doelstelling is beleggers een totaal jaarrendement van 6% te bieden. Recente acquisities van nieuwbouwwoningen zullen in de komende periode voor 1.900 nieuwe woningen gaan zorgen.

JLL trad bij deze transactie op als commercieel adviseur van Bouwinvest; juridisch advies kwam van De Brauw Blackstone Westbroek.

Bron: www.jll.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *